Fetaostpaj

Fetaostpaj

60+ min Buffé Huvudrätt
En omtyckt paj som passar året runt. Fetaostpajen är fylld med färsk spenat som steks med vitlök. Riven cheddar och chili flakes ger extra smak till fetaostpajen. Om det mot förmodan blir något över, blir den en perfekt lunch nästa dag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fetaostpaj/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, smör och salt till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  • Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs vitlök och spenat tills vätskan från spenaten kokat in.
  • Vispa ihop mjölk, ägg, chili flakes, lite salt och cheddar. Vänd ner spenaten. Häll blandningen i pajskalet och strö över smulat vitost eller fetaost.
  • Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Servera med tomater, basilika och rostade pinjenötter.
Klart!

Ingredienser

Pajdeg:
Vetemjöl
3 dl
150 g
Salt
1 krm
Vatten
1 msk
Fyllning:
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Bladspenat, gärna färsk
250 g
3 dl
Ägg
3
Chili flakes
½ tsk
Salt
½ tsk
150 g
150 g
Till servering:
Cocktailtomater
250 g
Färsk basilika
1 knippe
Pinjenötter, rostade
50 g