Rabarberlemonad

Rabarberlemonad

1 tim
Svalka dig med en läskande rabarberlemonad på rabarber och citron med smak av ingefära. Servera gärna med mycket is och en skiva citron.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberlemonad/

Gör så här

  • Skär rabarbern i tunna skivor. Skala och strimla ingefäran.
  • Blanda rabarber, ingefära pressad citron, socker, vatten och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min.
  • Sila genom en finmaskig sil. Häll upp i rena flaskor. Låt kallna, förvara i kyl.
  • Servera gärna rabarberlemonaden med is och en skiva citron.
Klart!
Energi:

610 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 141 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Rabarber
400 g
Färsk ingefära, ca 20 g
1 bit
Pressad citron, ca 4 citroner
1¼ dl
Strösocker
1½ dl
Vatten
1½ liter
Vaniljpulver
1 krm