Räksallad med grön örtdressing

Räksallad med grön örtdressing

40 min Huvudrätt
Örterna i dressingen och särskilt myntan passar utmärkt ihop med räkor. För extra lyx, använd färska räkor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/raksallad-med-gron-ortdressing/

Gör så här

  • Börja med dressingen.
  • Koka örterna 1 min i vatten. Spola i kallt vatten och torka dem på hushållspapper.
  • Mixa örterna med senap och smör-&rapsolja till en grön sås.
  • Smaksätt med vitlök och citron och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.
  • Skala räkor och ägg. Skär äggen i klyftor.
  • Koka sugar snaps i lättsaltat vatten 1–2 min. Kyl genast i kallt vatten. Skiva rädisorna.
  • Varva ingredienserna till salladen på fat eller i en skål. Toppa med räkor och ägg.
  • Servera med dressingen.
Klart!
Energi:

355 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Räkor med skal
700 g
Kokta ägg
4
Sugarsnaps
150 g
Rädisor
1 knippe
Blandad grönsallad
1 liter
Örtdressing:
Grovt hackade färska blandade örter t ex, basilika, rosmarin, rucola, mynta
2 dl
Dijonsenap
½ tsk
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Citronsaft
1 tsk
Salt och peppar