Räkmacka

Räkmacka

Finns det något mer somrigt och vardagslyxigt än en räksmörgås med räkor och färska grönsaker? Var du inte på Västkusten innan så förflyttas du garanterat dit efter en tugga av den här godingen. Vårt recept på en klassisk räkmacka innehåller krispiga skivor av gurka, rädisor och rödlök och en frisk citronmajonnäs som är superenkel att göra hemma. Räkmacka passar perfekt som en somrig lunch eller mellanmål, beroende på hur stor mackan är! 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rakmacka/

Gör så här

Citronmajonnäs:
  • Häll mjölk, olja och 1 tsk citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en tjock kräm med stavmixer.
  • Tillsätt finrivet citronskal och salt. Rör om.
Räkmacka:
  • Skala räkorna. Hårdkoka och skala äggen. Skiva gurka, rödlök och rädisor.
  • Bred majonnäs på bröden och toppa med sallad, gurka, rödlök, rädisor, räkor och dill.
  • Skär eventuellt citronen i klyftor och servera till räkmackan.
Klart!
Energi:

743 kcal

Protein: 52 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Citronmajonnäs:
½ dl
Olja
1½ dl
Citron, finrivet skal och saft
½
Salt
¾ tsk
Räkmacka:
Räkor med skal
2 kg
Ägg
4
Gurka
½
Rödlök
½
Rädisor
125 g
Tekakor
4
Salladsmix
75 g
Färsk dill