Rimmad torsk med blomkål och mandel

Rimmad torsk med blomkål och mandel

60+ min Förrätt
Rimmad torsk ger sälta och ett fastare kött. Denna torsk serveras sedan rå i tunna skivor och toppas med blomkål och mandel på olika vis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rimmad-torsk-med-blomkal-och-mandel/

Gör så här

  • Koka ihop lagen och låt svalna. Lägg fisken i lagen, låt rimma ca 6 tim. Ta upp fisken och frys in.
  • Plocka blomkålen i små buketter.
  • Fräs schalottenlök med hälften av blomkålen och hälften av mandeln i 25 g smör i en kastrull.
  • Häll på mjölk och grädde, sjud ca 10 min. Mixa till en slät puré. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  • Hit kan du förbereda.
  • Stek resten av blomkålen och mandeln i en stekpanna med resterande smör. Blanda ner rödlöken och smaka av med salt och peppar.
  • Skär den halvfrysta fisken i tunna skivor och lägg på tallrikar.
  • Ringla över olja och toppa med klickar av puré, blomkålsfräset och klippt krasse.
Klart!

För att få olika former på blomkålen kan duspara 2 stora buketter som skivas tunt på en mandolin. Använd en lagrad vitvinsvinäger för att få en rundare och mjukare syra. Skär ner blomkålens rot och använd i purén. Efter rimningen av torsken, plasta in och frys. Det är lättare att skära tunna skivor när torsken är lättfryst.

Energi:

325 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Torskrygg, i bit
400 g
Rimlag:
Vatten
1 liter
Salt
4 msk
Strösocker
2 tsk
Dillfrön
2 tsk
Skalad blomkål
600 g
Finhackade schalottenlökar
3
Skalade sötmandel
2 dl
50 g
2 dl
1 dl
Vitvinsvinäger
4 msk
Salt och peppar
Tunt skivad rödlök
1
Olivolja
Krasse
½ ask