Rostade rotfrukter med ädelost-cottage cheese

Rostade rotfrukter med ädelost-cottage cheese

40 min Huvudrätt
När rotfrukter rostas i ugn får de en söt underbar smak. Till dessa godbitar passar det utmärkt med en krämig och salt cottage cheese smaksatt med ädelost. Lite nötter på toppen ger lite att tugga på och ger det lilla extra. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostade-rotfrukter-med-adelost-cottage-cheese/

Gör så här

Ädelost- cottage cheese:
  • Grovriv ädelosten och blanda med cottage cheese.
Rostade rotfrukter:
  • Värm ugnen till 225°.
  • Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salt och rosmarin.
  • Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är klara.
  • Strö över hackad persilja och nötter. Servera med ädelost- cottage cheese.
Klart!
Energi:

419 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Rostade rotfrukter:
Blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka, rödbetor
800 g
Olivolja
2 msk
Flingsalt
2 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Till servering:
Färsk persilja
1 kruka
Valnötter eller hasselnötter
1 dl