Smördressad majs- och potatissallad med spenat och  picklad rödlök
  • Arla
  • Recept & mat
  • Smördressad majs- och potatissallad med spenat och picklad rödlök

Smördressad majs- och potatissallad med spenat och picklad rödlök

30 min Buffé
Denna sallad med potatis, majs och spenat är ett utmärkt tillbehör på buffébordet. Den kan med fördel förberedas dagen innan den ska avnjutas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smordressad-majs--och-potatissallad-med-spenat-och--picklad-rodlok/

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen.
  • Skiva löken tunt. Lägg i en kastrull. Tillsätt ättika, vatten och socker. Koka upp. Ta från värmen och låt löken svalna i lagen.
  • Ska bort kornen från majskolvarna.
Smördressing:
  • Skär smöret i kuber.
  • Koka upp citronsaft och vatten i en liten kastrull. Ta från värmen.
  • Tillsätt en smörbit åt gången under ständig vispning eller mixning med stavmixer. Såsen ska bli slät och gul.
  • Blanda potatis, avrunnen rödlök, majs, spenat och kapris med smördressingen. Smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Små färskpotatis
800 g
Rödlökar
2
Ättiksprit 12%
½ dl
Vatten
1 dl
Strösocker
1 dl
Majskolvar
2
Babyspenat
50 g
Kapris
2 msk
Smördressing:
100 g
Citronsaft
4 msk
Vatten
3 msk
Salt
½ tsk
Nymald svartpeppar