S'mores tartlett

S'mores tartlett

1 tim Efterrätt
Smores är en grillad marshmallow mellan två kex med chokladsås, en riktigt amerikansk klassiker! Den här tartlett-varianten kan du kan göra med både mörk eller ljus choklad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smores-tartlett/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Mixa kexen till ett smulor och blanda med smör och socker. Tryck ut mixen i en avlång form, ca 10x40 cm. Baka i mitten av ugnen ca 8 min, låt svalna.
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och sirap,häll över chokladen. Tillsätt smöret och rör till en jämn tryffelsmet.
  • Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 2 tim.
  • Klicka på marshmallowfluff på tarteletten och garnera med minimarshmallows. Servera rumstempererad.
Klart!

Har du en brännare hemma kan man bränna marshmallow och fluffet innan servering.

Energi:

460 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Botten:
Digestivekex, ca 200 g
15
100 g
Rårörsocker
3 msk
Mjölkchokladtryffel:
Mjölkchoklad
250 g
2 dl
Mörk sirap
½ dl
50 g
Garnering:
Marshmallowfluff
0,3 burk
Minimarshmallows
1 dl