Spenatrisotto med fetaost

Spenatrisotto med fetaost

35 min Huvudrätt
Här får den italienska klassikern smak av fetaost, färsk spenat och rostade pinjekärnor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spenatrisotto-med-apetina/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt riset och rör om.
  • Häll på buljongen i omgångar, ca 1 dl buljong i taget. Riset ska suga upp buljongen innan mer tillsätts. Rör då och då.
  • Låt koka på svag värme 20-25 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Smula osten och blanda ner den tillsammans med spenat och pinjekärnor. Servera genast.
Klart!

Tips! En äkta risotto ska vara krämig, absolut inte klibbig.

Energi:

490 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Gul lök
1
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Avorioris
3 dl
Varm grönsaksbuljong
8 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Babyspenat
150 g
150 g
Rostade pinjenötter
50 g