Spenatsoppa

Spenatsoppa

20 min Huvudrätt
Detta är en lättlagad och klassisk spenatoppa som avnjuts på klassiskt vis med kokt ägg. Soppan är kryddad med muskotnöt, vilket verkligen förhöjer spenatsmaken. Servera gärna soppan med varma mackor!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spenatsoppa/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs löken mjuk.
  • Tillsätt spenat, vatten, grädde och smulad buljong. Koka upp och låt koka 6-8 min. Smaka av med muskot, salt och nymalen svartpeppar. Mixa ev. spenatsoppan lite slarvigt.
  • Skala och halvera äggen.
  • Toppa spenatsoppan med ägghalvor. Servera gärna med bröd och ost, t ex gratinerad ostsmörgås.
Klart!
Energi:

647 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 63 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Fryst spenat
450 g
Vatten
1 dl
5 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Riven muskotnöt
2 krm
Svartpeppar
2 krm
Till servering:
Kokta ägg
4
Bröd
Hårdostar
Inkluderad
Varma mackor i ugn
Budget
Varma mackor i ugn
(29)