Ost- och rucolasoppa

Ost- och rucolasoppa

20 min Huvudrätt
Rucolasoppa mixad med riven ost är en modern uppföljare till klassisk spenatsoppa. Vid servering toppas rucolasoppan med vackra rucolablad och pinjenötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ost--och-rucolasoppa/

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull.
  • Rör i mjöl och tillsätt vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter.
  • Mixa soppan med ost och det mesta av rucolan i omgångar.
  • Rosta ev pinjenötterna. Strö över dem och rucola vid servering.
  • Servera tillsammans med ett gott bröd.
Klart!

Ingredienser

Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Vetemjöl
1 msk
Vatten
7 dl
2½ dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
3 dl
Rucola
100 g
Pinjenötter
2 msk