Spröda mandelkakor med choklad

Spröda mandelkakor med choklad

40 min Efterrätt
Snabba och urgoda är dessa spröda kakor. Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sproda-mandelkakor-med-choklad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv mandelmassan grovt. Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet.
  • Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar.
  • Lägg ut kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och ringla över kakorna. Låt stelna.
Klart!

Rulla eller doppa kakorna i riven kokos innan gräddning. Vansinnigt gott!

Energi:

80 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Mandelmassa
200 g
200 g
Vetemjöl
3 dl
Mörk choklad
100 g