Ugnsstekt lax med saffran

Ugnsstekt lax med saffran

30 min Huvudrätt
Lax i ugn i en sagolik saffranssås från det persiska köket. Där använder man många färska örtkryddor som ger laxen spännande smaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnstekt-lax-med-saffran/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och krydda fisken.
  • Blanda saffran med hett vatten och låt det dra en stund. Blanda grädden med saffranslösningen och häll det över fisken.
  • Fördela de färska örterna i en rand över varje fiskbit. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!

Ingredienser

Skinn- och benfria laxfilé
500 g
Salt
½ tsk
Grillkrydda
½ tsk
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Hett vatten
1 msk
Kelda® matlagningsgrädde
2 dl
Hackade färska örter t ex timjan, rosmarin, persilja
½ dl