Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

Vietnamesisk fläskkarré med risnudlar

60+ min Huvudrätt
Vietnamesiskt långkok med ljuvligt mör fläskkarré med vacker glaze som doftar och smakar underbart. Rostad vitlök att toppa med finns i asiatiska butiker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vietnamesisk-flaskkarre-med-risnudlar/

Gör så här

  • Kärna ur och hacka chilin fint. Skala och hacka ingefära, lök och vitlök fint.
  • Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja. Lägg över i en gryta. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka upp.
  • Sänk värmen och låt sjuda under lock i 2 tim tills köttet är riktigt mört. Ta upp köttet ur grytan.
  • Sätt ugnen på grill 225°.
  • Sila och spara buljongen. Blanda 1 dl av buljongen med soja, socker och peppar. Koka ihop till en glaze, 5-7 min.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form och pensla med glazen.
  • Griljera i mitten av ugnen ca 10 min tills köttet fått fin färg.
  • Koka nudlarna i resten av buljongen enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla salladslöken.
  • Fördela nudlar och isbergssallad i fyra djupa skålar, slå ev på lite buljong och lägg på köttet.
  • Toppa med salladslök, mynta och koriander.
Klart!
Energi:

615 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 70 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Fläskkarré i skivor med ben
800 g
Färsk röd chili
½
Färsk ingefära, ca 50 g
1 bit
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
1 msk
Svartpepparkorn
1 g
Stjärnanis
5
Salt
1½ tsk
Vatten
1 liter
Fisksås
¼ dl
Lime i klyftor
½
Glaze:
Japansk soja
2 msk
Strösocker
½ dl
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Till servering:
Risnudlar
100 g
Salladslökar
3
Salladsblad isbergssallad
4
Färsk mynta
½ kruka
Färsk koriander
½ kruka
Sweet chilisås
1 g