Zucchinifritters med yoghurtsås

Zucchinifritters med yoghurtsås

30 min Buffé Huvudrätt
Underbara frasiga små fritters med sommarens zucchini! Smeten är ganska lös men behlöver inte formas till perfekta bollar utan tänk lite slarviga minibiffar som täcks med panko.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/zucchinifritters-med-yoghurtsas/

Gör så här

  • Blanda yoghurt med citronsaft. Smaka av med salt.
  • Grovriv zucchinin och salta. Låt ligga 5 min. Krama ur vätskan och lägg zucchinin i en bunke.
  • Finhacka gräslöken och finriv parmesanen. Blanda ner i bunken.
  • Tillsätt ägg, citron och mjöl. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll ut panko på ett fat och klicka ut små plättar av smeten, ca 1 ½ msk. Strö över panko så de blir täckta runt om.
  • Stek i rikligt med olja så biffarna blir frasiga och gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Servera zucchinifritters med sås.
Klart!
Energi:

586 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Zucchini (ca 500 g)
2
Flingsalt
2 tsk
Färsk gräslök
1 kruka
Parmesanost
50 g
Ägg
1
Citron, finrivet skal och saft
1
Vetemjöl
1½ dl
Salt och svartpeppar
Panko
4 dl
Olivolja, till stekning
Yoghurtsås:
2 dl
Citron, pressad saft
½
Salt