Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ädeloststubbe med pepparkaka
Ädeloststubbe med pepparkaka
1 tim
Buffé
Efterrätt
•
Se kommentarer
Sagolik stubbe av ädelost som rullas i smulorna från pepparkaka. Stubbarna serveras med päron som kokas i glögg och socker. Oslagbart tilltugg!
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(64)
60+ min
Piroger
(79)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(33)
15 min
Brända mandlar
(886)
30 min
Pizzabullar
(168)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Mosa osten och forma den i plastfolie till en rulle, ca 20 cm lång.
Skala, kärna ur och skär päronet i 10 klyftor.
Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull 10 min tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
Krossa pepparkakorna. Rulla ostrullen i smulorna. Skär den i 10 små ”stubbar”.
Toppa med päronklyftorna och blekselleriblad.
Klart!
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
110 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
11 g
Fett:
5 g
Ingredienser
Kvibille® Ädel
140 g
Päron
2
Vit glögg
2 dl
Strösocker
2 msk
Pepparkakor
4
Blekselleri blad
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(64)
60+ min
Piroger
(79)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(33)
15 min
Brända mandlar
(886)
30 min
Pizzabullar
(168)
Budget
60+ min
Blinier
(18)
Petit choux
(310)
30 min
Smördegspizza med spenat och picklad rödlök
(163)
20 min
Crostini med kronärtskockskräm och räkor
(73)
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(228)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum