Älggryta
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•

Älggryta är en rätt som hör hösten till. Den här grytan är smaksatt med rödvin och klassiska viltkryddor som enbär, timjan och lagerblad. Låt köttet sjuda långsamt tills det är härligt mört. Servera älggrytan med potatismos, smörstekta haricots verts och gelé.

Carolina Soudah
Receptkreatör

Ingredienser
Grytbitar av älgkött, ca 2x2 cm
|
600 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Rotselleri
|
200 g |
25 g | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Vetemjöl
|
1 msk |
Rödvin
|
3 dl |
Vatten
|
2 dl |
Viltfond eller oxfond
|
2 msk |
Enbär, krossade
|
6 |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Lagerblad
|
1 |
Morötter
|
2 |
3 msk |
Till servering:
Potatismos
|
|
---|---|
Färsk haricots verts
|
|
Gelé av rönnbär eller vinbär
|
Gör så här
Näringsvärden, per port exkl. tillbehör
Energi:
363 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 36 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 18 g |

