Aloo gobi

40 min Huvudrätt
Frysbar
Aloo gobi

Aloo gobi är en klassisk och populär indisk vegetarisk rätt som består av potatis (aloo) och blomkål (gobi). Den är kryddad med spiskummin, chilipulver, garam masala och rikligt med färsk ingefära. Denna rätt är känd för sin fylliga smak och milda hetta. Välj om du vill servera aloo gobi med basmatiris eller naanbröd!

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Färsk ingefära
50 g
Blomkålshuvud
1
Fast potatis
500 g
Tomater
2
3 msk
Chilipulver
1 msk
Malen spiskummin
1 msk
Garam masala
1 msk
Malen gurkmeja
1 tsk
Kokosmjölk
4 dl
Vatten
2 dl
2 dl
Honung
1 msk
Kokta kikärter
ca 4 dl
Lime, finrivet skal och saft
1
Salt
3 tsk

Till servering:

Mandelspån
1 dl
Färsk koriander eller mynta
1 kruka
Färsk röd chili, strimlad
1
Naanbröd eller basmatiris

Gör så här

  • Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Dela blomkålen i buketter. Skala och tärna potatisen. Tärna tomaterna.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekgryta eller kastrull.
  • Fräs lök, vitlök, ingefära och potatis 4-5 min på medelvärme.
  • Tillsätt tomat och samtliga kryddor. Fräs ytterligare 2-3 min.
  • Rör ner blomkål, kokosmjölk, vatten, crème fraiche, honung och salt. Låt sjuda 10-15 min, tills potatisen är mjuk.
  • Häll av och skölj kikärterna. Rör ner i grytan tillsammans med lime. Smaka av med salt.
  • Toppa aloo gobi med flagad mandel, koriander och strimlad chili.
  • Servera med naanbröd eller basmatisris.
Klart!

Näringsvärden, per portion exkl. serveringstillbehör

Energi:

681 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 13 g
Protein: 16 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 47 g
https://www.arla.se/recept/aloo-gobi/