Aloo gobi
40 min
Huvudrätt
Frysbar
•

Aloo gobi är en klassisk och populär indisk vegetarisk rätt som består av potatis (aloo) och blomkål (gobi). Den är kryddad med spiskummin, chilipulver, garam masala och rikligt med färsk ingefära. Denna rätt är känd för sin fylliga smak och milda hetta. Välj om du vill servera aloo gobi med basmatiris eller naanbröd!
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Blomkålshuvud
|
1 |
Fast potatis
|
500 g |
Tomater
|
2 |
3 msk | |
Chilipulver
|
1 msk |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Garam masala
|
1 msk |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Kokosmjölk
|
4 dl |
Vatten
|
2 dl |
2 dl | |
Honung
|
1 msk |
Kokta kikärter
|
ca 4 dl |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
3 tsk |
Till servering:
Mandelspån
|
1 dl |
---|---|
Färsk koriander eller mynta
|
1 kruka |
Färsk röd chili, strimlad
|
1 |
Naanbröd eller basmatiris
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion exkl. serveringstillbehör
Energi:
681 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 13 g |
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 50 g |
Fett: | 47 g |

