Amerikansk pumpapaj
1 tim
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
Paj med pumpa, eller pumpkin pie på engelska, serveras enligt amerikansk tradition runt Thanksgiving men har blivit mer och mer populär även till Halloween. Jättegod paj som till smaken påminner om pepparkaka.
Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Strösocker
|
2 msk |
125 g | |
Äggula
|
1 |
Fyllning:
Pumpa butternut eller muscat
|
250 g |
---|---|
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
2 dl |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Vetemjöl
|
2 msk |
2 dl |
Topping:
1 dl | |
Pumpakärnor, hackad
|
½ dl |
Gör så här
Toppa pajen med kanderade pumpakärnor för extra crunch. Gör såhär: Smält 2 msk socker i en stekpanna tills gyllene. Sänk värmen och tillsätt ½ msk smör, 1 krm salt och ½ dl pumpakrärnor. Rör om och fräs tills pumpakärnorna är gyllene. Häll upp på bakplåtspapper och separera dem med två gafflar. Låt svalna.
Näringsvärden, per bit
Energi:
340 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 19 g |

