Äpple- och kanelmarmelad

1 tim 15 min Buffé
Frysbar
Äpple- och kanelmarmelad

Äpple- och kanelmarmelad är ett fräscht och välsmakande tillbehör till de goda ostarna på en ostbricka. Prova även till kardemummaskorpor eller på rostat bröd.

Ingredienser

Äpplen
4
Vatten
1½ dl
Strösocker
5 dl
Kanelstänger
4

Gör så här

  • Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
  • Häll på vattnet och koka under lock tills äppelbitarna blir mjuka och mosiga.
  • Tryck moset genom en finmaskig sil så att det blir slätt. Häll tillbaka moset i kastrullen.
  • Tillsätt socker och kanel och koka tills moset har en temperatur på 105°, ca 45 min.
  • Häll upp på burkar och låt kallna.
Klart!

Näringsvärden, per per recept

Energi:

2000 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 485 g
Fett: 1 g
https://www.arla.se/recept/apple--och-kanelmarmelad/