Biff med krämig potatissallad och friterad lök
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Den här biffen har fått fint sällskap av en krämig potatissallad med sting från pepparrot och frisk smak från grönt äpple. Den egenfriterade löken får underbart nötig smak av det klarifierade smöret, en riktig paradrätt!
Ingredienser
Biff
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 msk |
Potatissallad:
Potatis
|
500 g |
---|---|
Morötter
|
2 |
Gröna äpplen
|
2 |
4 dl | |
Dijonsenap
|
1 msk |
Riven pepparrot
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Ev färsk timjan
|
Friterad lök:
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Vetemjöl
|
½ dl |
Paprikapulver
|
½ msk |
Rapsolja
|
2½ dl |
Gör så här
Potatissallad:
Friterad lök:
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
740 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 46 g |
Fett: | 46 g |

