Bolognese på högrev

2 tim Huvudrätt Middag
Bolognese på högrev

Denna fylliga bolognese är ett långkok med ljuvlig smak och sälta från rimmat sidfläsk och salami. Bolognese på högrev tar en god stund på spisen men är väl värd mödan.

Ingredienser

Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
3
Morot
150 g
Rimmat sidfläsk
150 g
Högrev
150 g
Salami
100 g
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Rödvin
3 dl
Kalvfond
3 msk
Körsbärstomater
400 g
Torkad oregano
2 tsk

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar.
  • Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar.
  • Fräs lök, vitlök och morot i smör-&rapsolja i en gryta.
  • Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min. Slå på vin och fond, lägg i tomater och oregano.
  • Koka upp, sänk värmen och låt koka 1 ½-2 tim under lock. Rör om då och då. Smaka ev av med salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

515 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/bolognese-pa-hogrev/