Caesarsallad med ostkrutonger

Caesarsallad med ostkrutonger

40 min Huvudrätt
Det som framförallt gör cesarsalladen till en cesarsallad är dressingen med sardeller. Den har vi inte ändrat på, men vi har lagt till frasiga ostkrutonger och krispiga polkabetor för en modern twist. Nystekt kyckling gör salladen riktigt mättande.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/caesarsallad-med-ostkrutonger/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Salta och peppra kycklingfiléerna, stek dem i smör i en stekpanna tills de fått lite färg.
  • Lägg över i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen, ca 25 min eller tills innertemperatur är 72°.
Dressing:
  • Mixa samtliga ingredienser förutom oljan med hjälp av en stavmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning tills dressingen blir tjock.
Ostkrutonger:
  • Tärna vitosten. Doppa osttärningarna i uppvispat ägg och vänd sedan i panko.
  • Hetta upp oljan i en kastrull. Fritera osttärningarna i oljan tills de är knapriga och gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
Servering:
  • Skala och hyvla polkabetorna tunt, gärna på mandolin. Riv salladen i mindre bitar. Skär kycklingen i skivor.
  • Varva sallad och kyckling på ett stort fat. Toppa med bacon, ostkrutonger och råhyvlad polkabeta. Servera dressingen i en liten skål bredvid.
Klart!
Energi:

515 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Bacon
140 g
Kycklingbröstfilé
400 g
2 msk
Romansallad
1 huvud
Polkabetor
2
Dressing:
Sardellfiléer
2
Äggulor
2
Dijonsenap
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Liten vitlöksklyfta
1
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Rapsolja
1 dl
Ostkrutonger:
150 g
Ägg
1
Panko
1½ dl
Rapsolja, till fritering
3 dl