Cannelloni med kyckling och svamp

Huvudrätt Lunch Middag
Cannelloni med kyckling och svamp

Kycklingcannelloni är en perfekt bjudrätt som uppskattas lika mycket av liten som stor!

Ingredienser

Grillad kyckling
1
Gul lök
1
Champinjoner
200 g
Pressade vitlöksklyftor
3
1 msk
Bladspenat
80 g
2 dl
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Färska lasagneplattor
8
2 msk
Vetemjöl
2 msk
5 dl
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär den i små bitar.
  • Skala löken. Hacka lök och champinjoner fint. Stek lök, champinjoner och vitlök i smör 2-3 min.
  • Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, crème fraiche, 1 dl riven ost, salt och peppar.
  • Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
  • Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken, koka 3 min under omrörning. Smaka av med salt.
  • Häll såsen i formen och strö över 1 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
Klart!

Gott med tomatsallad till.

Näringsvärden, per port exkl. tomatsallad

Energi:

515 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/cannelloni-med-kyckling-och-svamp/