Cevapcici
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Cevapcici är kryddiga och utsökta lammfärsbiffar från Balkan. Grilla gärna biffarna för extra god smak och för att prova något nytt på grillen. Passar utmärkt att göra till lunch eller middag. Servera cevapcici i pitabröd med mycket grönsaker, créme fraiche och ajvar relish. Cevapcici går också att servera ihop med rösti istället för pitabröd.
Ingredienser
Lammfärs
|
500 g |
---|---|
Bananschalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Mineralvatten
|
½ dl |
Bikarbonat
|
½ tsk |
Sambal oelek
|
2 tsk |
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Olivolja
|
Till servering:
2 dl | |
Ajvar relish
|
1 dl |
Rödlök
|
1 |
Tomater
|
2 |
Bladpersilja
|
50 g |
Babyspenat
|
70 g |
Pitabröd
|
4 |
Gör så här
Tillbehör:
Näringsvärden, per port
Energi:
658 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 52 g |
Fett: | 35 g |

