Cevapcici

Cevapcici

45 min
Huvudrätt
Cevapcici är kryddiga och utsökta lammfärsbiffar från Balkan. Grilla gärna biffarna för extra god smak och för att prova något nytt på grillen. Passar utmärkt att göra till lunch eller middag. Servera cevapcici i pitabröd med mycket grönsaker, créme fraiche och ajvar relish. Cevapcici går också att servera ihop med rösti istället för pitabröd. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cevapcici/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Häll mineralvattnet i ett glas och rör ner bikarbonaten. Blanda färs, lök, vitlök, sambal, paprikapulver, salt och vattenblandningen i en bunke. Ställ kallt ca 20 min.
  • Forma färsen till 12 avlånga biffar. Pensla med olja och stek eller grilla runt om ca 5 min.
Tillbehör:
  • Lägg crème fraiche och ajvar i skålar.
  • Skala och skiva löken tunt. Skär tomaten i skivor. Grovhacka persiljan och skölj spenaten.
  • Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen och fyll dem med grönsaker, cevapcici, ajvar och crème fraiche.
Klart!
Energi:

658 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Lammfärs
500 g
Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
Mineralvatten
½ dl
Bikarbonat
½ tsk
Sambal oelek
2 tsk
Rökt paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
Till servering:
2 dl
Ajvar relish
1 dl
Rödlök
1
Tomater
2
Bladpersilja
50 g
Babyspenat
70 g
Pitabröd
4