Citronpaj

50 min Efterrätt Fika
Frysbar
Citronpaj

Citronpaj med frisk och härlig smak. Citronpajen kan gott bakas en dag i förväg och förvaras i kylen till serveringsdags.

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
125 g
Äggula
1

Fyllning:

Ägg
3
Strösocker
2 dl
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Citron
rivet skal och pressad saft av 1½

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen.
  • Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

285 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/citronpaj/