Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Clafoutis med jordgubbar och basilika
Clafoutis med jordgubbar och basilika
50 min
Buffé
Efterrätt
•
Se kommentarer
Clafoutis är en klassisk fransk dessert som påminner om en lyxig ugnspannkaka. Annorlunda och gott med söta jordgubbar och frisk basilika i smeten.
Andra liknande recept
30 min
Jordgubbsbakelse
(52)
Budget
30 min
Smördegsbakelser med jordgubbar
(71)
Budget
Nationaldagstårtan
(109)
Budget
60+ min
Nötmarängrulle med färska jordgubbar
(72)
10 min
Rostad sockerkaka med honungsyoghurt och jordgubbar
(7)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Halvera jordgubbarna och blanda dem med basilika, limeskal och lite av sockret.
Vispa ägg, resten av sockret, vaniljsocker och salt. Vispa i mjöl och grädde.
Häll smeten i en smord ugnssäker form. Lägg i jordgubbarna.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!
Tips:
Prova gärna med citron-, kanel- eller lakritsbasilika.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
485 kcal
Protein:
9 g
Kolhydrater:
36 g
Fett:
34 g
Ingredienser
Jordgubbar
½ liter
Hackad färsk basilika
1½ dl
Lime
rivet skal av 1
Strösocker
1 dl
Ägg
3
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl
½ dl
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Andra liknande recept
30 min
Jordgubbsbakelse
(52)
Budget
30 min
Smördegsbakelser med jordgubbar
(71)
Budget
Nationaldagstårtan
(109)
Budget
60+ min
Nötmarängrulle med färska jordgubbar
(72)
10 min
Rostad sockerkaka med honungsyoghurt och jordgubbar
(7)
15 min
Jordgubbscrostini
(11)
1 tim
Tomtebakelse
(15)
1 tim
Pinocchiotårta
(1608)
Budget
Jordgubbstårta
(165)
45 min
Silviakaka
(1576)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum