Couscous pilaff

Couscous pilaff

30 min Buffé
Couscous med ljuvliga grönsaker, perfekt som tillbehör till kött, fisk eller kyckling. En sådan här couscous är enkel och tacksam att förbereda för buffén eller festen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/couscous-pilaff/

Gör så här

  • Koka upp vattnet i en kastrull och rör i smör, citronsaft och skal, salt och peppar. Rör i couscousen och lägg på lock.
  • Ta kastrullen från värmen och låt couscousen svälla i 6-7 min.
  • Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Skär zucchinin i bitar och halvera tomaterna.
  • Fräs paprika och zucchini i smör i en panna. Lägg i tomaterna på slutet.
  • Vänd ner grönsakerna i couscousen och smaka av med salt.
Klart!

Grönsakerna kan förberedas så att de är klara att vända ner i couscousen vid serveringen.

Ingredienser

Couscous
4 dl
Vatten
4 dl
2 msk
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Paprikor, röda och gula
3
Zucchini
300 g
Körsbärstomater
200 g