Dal tikka masala

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Dal tikka masala

Vegetarisk gryta med linser och grönsaker. Härlig doft av koriander och spiskummin.

Ingredienser

Blomkål
400 g
Morötter
2
Gul lök
1
1 msk
Spicy tikka masala kryddmix
1 påse
Torkade röda linser
2 dl
Salt
1 tsk
Vatten
5 dl
Tomater
2
2 dl

Till servering:

Basmatiris
3 dl
Färsk koriander
1 kruka
Cashewnötter
1 dl

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela blomkålen i små buketter. Skala morot och lök och skär dem i bitar. Fräs löken i smör- &rapsolja i en kastrull. Tillsätt blomkål, morötter och kryddmix.
  • Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt linser, salt och vatten. Låt koka under lock ca 8 min.
  • Skär tomaterna i bitar. Rör ner dem och hälften av yoghurten. Låt koka upp. Hacka koriandern strö över den och cashewnötter. Servera med riset och resten av matyoghurten.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

585 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/dal-tikka-masala/