Dinkelfrallor

1 tim 30 min Brunch Buffé Frukost
Frysbar
Dinkelfrallor

Baka fina frallor till frukost. Vackra och goda med pumpafrön på och extra saftiga blir frallorna av KESO® Cottage cheese.

Ingredienser

Jäst
50 g
Ljummet vatten 37°
4 dl
250 g
4 msk
Salt
2 tsk
Brödsirap
2 msk
Dinkelmjöl, fullkorn
5 dl
Vetemjöl special
6 dl
Pumpakärnor
2 dl

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt cottage cheese, smör-&rapsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet.
  • Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Forma degen till en rulle. Skär den i 16 bitar.
  • Doppa ena snittytan i pumpakärnor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa ca 30 min.
  • Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt bröden svalna på galler.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

225 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/dinkelfrallor/