Dinkelvåfflor

30 min Dessert Efterrätt Förrätt
Dinkelvåfflor

Dinkelvåfflor är lika goda med salta tillbehör som med söta bär och frukter. Njut dem som hel måltid eller till dessert.

Ingredienser

100 g
Siktat dinkelmjöl
4 dl
Salt
2 krm
Bakpulver
1 tsk
4½ dl
Ägg
2

Avokadoröra:

Avokados
2
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
1 dl

Gör så här

  • Börja med avokadoröran. Dela, kärna ur och mosa avokadoköttet. Smaksätt med vitlök och salt. Rör i yoghurt.
  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera dem direkt med avokadoröran och tomater.
Klart!

Aprikoskräm: Söta aprikoser och knapriga nötter blir ett GI-vänligt tillbehör till våfflorna: - 1 dl torkade aprikoser - 250 g Arla Köket Kesella® kvarg - 1 dl blandade nötter Mixa aprikoser och kvarg till en kräm. Servera krämen till våfflorna och strö över nötter.

https://www.arla.se/recept/dinkelvafflor/