Dubbelburgare trippel cheese med karamelliserad lök

45 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Dubbelburgare trippel cheese med karamelliserad lök

Rejäla och saftiga högrevsburgare med mycket ost, dubbelt upp med kött och toppade med karamelliserad lök. Servera gärna burgarna tillsammans med en coleslaw.

Ingredienser

Högrevsfärs
600 g
Salt
1 tsk
1 msk
Rapsolja
1 msk
12 skivor

Karamelliserad lök:

Gula lökar
2
2 msk
Muscovadosocker
2 msk
Öl
1½ dl

Tillbehör:

Saltgurka
1
Hamburgerbröd
4
4 msk

Gör så här

  • Börja med den karamelliserade löken. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg.
  • Tillsätt sockret under omrörning tills det smälter. Häll på ölen och låt koka in ca 5 min.
  • Skiva saltgurkan tunt på längden. Dela hamburgerbröden och rosta snittytan. Bred färskost på brödens över- och underdelar.
  • Forma 8 tunna hamburgare av färsen. Salta och stek i smör och olja, ca 2 min på varje sida. Lägg en ostskiva på alla hamburgare.
  • Fördela alla ingredienser på hamburgerbröden, börja med en ostskiva.
  • Servera gärna med coleslaw.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

900 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 51 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 59 g
https://www.arla.se/recept/dubbelburgare-trippel-cheese-med-karamelliserad-lok/