Färska frukter i glas med koriandertopping

20 min Efterrätt Mellanmål
Färska frukter i glas med koriandertopping

Fruktsallad serverad i höga glas ser vackert ut. Toppingen består av lätt crème fraiche smaksatt med malen koriander och socker.

Ingredienser

Liten mango
½
Liten ananas
½
Kiwi
2
Jordgubbar
2 dl
Lime
pressad saft av 1

Topping:

1 dl
Hackad färsk koriander
½ msk
Strösocker
2 tsk
Passionsfrukt
1

Gör så här

  • Skala mango, ananas och kiwi. Skär loss fruktköttet från mangokärnan.
  • Skär frukten i tärningar. Dela jordgubbar.
  • Fördela frukt och bär i 4 portionsglas. Häll över limesaft.
  • Blanda crème fraiche med koriander och socker. Toppa varje glas med blandningen.
  • Dela passionsfrukten. Gröp ur den och fördela kärnorna i glasen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

115 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/farska-frukter-i-glas-med-koriandertopping/