Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel
Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel
40 min
Buffé
Efterrätt
•
Se kommentarer
Fikon i gott sällskap! Gott till ostbrickan, plockmaten eller buffén.
Andra liknande recept
1 tim
Krusbärsmarmelad
(60)
20 min
Körsbärsmarmelad
(138)
20 min
Rabarbermarmelad
(26)
25 min
Jordgubbsmarmelad
(113)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Häll kokande vatten över fikonen och låt dem stå ca 30 min. Häll av vattnet och tärna fikonen fint.
Lägg fikon med vin, whisky, socker och nejlikor i en kastrull. Låt sjuda utan lock 5-10 min. Smaka ev av med mer whisky.
Låt marmeladen kallna.
Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna.
Servera bitar av osten på brödet med fikonmarmelad och pinjekärnor.
Garnera gärna med färska fikon.
Klart!
Tips:
Vin kan bytas ut mot vatten.
Ingredienser
Torkade fikon
150 g
Torrt vitt vin
1 dl
Whisky
1 msk
Strösocker
1 msk
Hela kryddnejlikor
5
Pinjenötter
2 msk
Kvibille® Ädel Whisky
140 g
Rågbröd
4 skivor
Andra liknande recept
1 tim
Krusbärsmarmelad
(60)
20 min
Körsbärsmarmelad
(138)
20 min
Rabarbermarmelad
(26)
25 min
Jordgubbsmarmelad
(113)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
Lemon curd
(167)
60+ min
Bagels
(107)
1 tim
Nattjästa frukostfrallor
(302)
1 tim
Päronmarmelad
(15)
25 min
Landgång
(7)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum