Fiskburgare med limedressing

20 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Fiskburgare med limedressing

Snabb och enkel fiskburgare med fräsch dressing. Vill du ha lite extra sting, strö på chiliflakes eller ha lite chilisås i dressingen.

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Ströbröd
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk

Limedressing:

2 dl
Lime
rivet skal och pressad saft av ½
Flytande honung
1 tsk

Tillbehör:

Rödlök
½
Hamburgerbröd
4
Babyspenat
40 g

Gör så här

  • Skär fisken i 4 bitar.
  • Blanda ströbrödet med salt och peppar på en tallrik.
  • Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  • Rör ihop ingredienserna till limedressingen.
  • Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  • Dela bröden och rosta snittytorna i en stekpanna.
  • Lägg ihop dem med dressing, spenat, rödlök och fisk emellan.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

620 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/fiskburgare-med-limedressing/