Fiskwallenbergare med pepparrot
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Havets Wallenbergare är en modern variant på den klassiska Wallenbergaren, men istället för kalvfärs använder vi i detta recept torsk. Fiskwallenbergare är underbart gott att servera med brynt pepparrotssmör samt en rotfruktspuré. En god rätt att servera vid festliga tillfällen!
Ingredienser
Torskfilé, kylskåpskall
|
400 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Ägg, kylskåpskallt
|
1 |
1½ dl | |
Färsk dill, finhackad
|
½ kruka |
Ströbröd
|
ca 2 dl |
25 g |
Potatis- och morotspuré:
Mjölig potatis
|
500 g |
---|---|
Morot
|
500 g |
1½ dl | |
25 g | |
Salt och peppar
|
Pepparrotssmör:
50 g | |
Riven pepparrot
|
3 msk |
Till servering:
Sockerärter
|
150 g |
---|---|
Citron
|
1 |
Dill
|
½ kruka |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
731 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 10,8 g |
Protein: | 28,4 g |
Kolhydrater: | 53,9 g |
Fett: | 44,8 g |

