Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Franska minivåfflor med kanelkräm
Franska minivåfflor med kanelkräm
40 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Frasiga kakor med len smörkräm i mitten. Bjud på fika med hög impa-faktor! Vill du variera kanelkrämen, prova att smaksätta med kardemumma istället.
Andra liknande recept
45 min
Våfflor
(6219)
Budget
30 min
Frasvåfflor
(1192)
Budget
45 min
Våfflor utan ägg
(109)
60+ min
Jordgubbssylt
(210)
30 min
Somrig körsbärssylt
(33)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt vattnet och mixa till en smidig deg.
Låt vila i kyl minst 30 min.
Kavla ut degen tunt, ca ½ cm. Ta ut 20 rundlar, ca 5 cm i diameter.
Strö ut socker på arbetsbänken och kavla eller tryck ut kakorna avlånga i sockret.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Nagga kakorna och grädda dem i mitten av ugnen 6-8 min.
Låt svalna på galler.
Kanelkräm:
Vispa smör och florsocker poröst. Rör ner äggula, vaniljsocker och kanel.
Bred fyllning på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Pudra gärna över florsocker vid servering.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
225 kcal
Protein:
2 g
Kolhydrater:
21 g
Fett:
15 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Vetemjöl
2½ dl
Vatten
1½ msk
Strösocker
Kanelkräm:
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
75 g
Florsocker
1 dl
Äggula
1
Malen kanel
1 tsk
Vaniljsocker
1½ tsk
Andra liknande recept
45 min
Våfflor
(6219)
Budget
30 min
Frasvåfflor
(1192)
Budget
45 min
Våfflor utan ägg
(109)
60+ min
Jordgubbssylt
(210)
30 min
Somrig körsbärssylt
(33)
45 min
Våffelsmet
(89)
1 tim
Belgiska våfflor
(104)
Budget
25 min
Matiga våfflor
(29)
50 min
Hjortronsylt
(16)
30 min
Våfflor med matjessill
(4)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum