Franska våfflor
40 min
Brunch
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Pariservåfflor, eller franska våfflor, är härligt krispiga småkakor med mjuk smörkräm emellan. De bakas med en kruskavel och garneras med strösocker. Använd pepparkaksformar för att stansa ut dina franska våfflor. Franska våfflor serverades ofta på konditorier under 1950-talet.
Ingredienser
Vetemjöl
|
2½ dl |
---|---|
100 g | |
Vatten
|
1½ msk |
Strösocker
|
1 dl |
Fyllning:
75 g | |
Florsocker
|
1 dl |
Äggula
|
1 |
Vaniljsocker
|
1½ tsk |
Gör så här
Fyllning:
Näringsvärden, per styck
Energi:
205 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 1 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 13 g |

