Frasvåfflor

30 min Brunch Buffé Efterrätt Mellanmål
Frasvåfflor

Klassiskt recept på frasvåfflor! Hetta upp våffeljärnet ordentligt innan du gräddar frasvåfflorna och smörj med smör så lossnar de lättare. Lägg de färdiga våfflorna på galler så håller de sig frasiga.

Ingredienser

75 g
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Strösocker
2 tsk
Salt
1 tsk
2½ dl
Iskallt mineralvatten
2 dl
2½ dl
Rårörda hallon eller sylt

Gör så här

  • Smält smöret och låt svalna.
  • Häll mjöl, bakpulver, socker, salt i en skål. Vipsa ner vatten och smör tills smeten är klumpfri. Vänd försiktigt i den lättvispade grädden. Låt stå ca 10 min.
  • Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen.
  • Grädda våfflorna och servera med vispad grädde och rårörda hallon eller sylt.
Klart!

Näringsvärden, per styck exkl. tillbehör

Energi:

242 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/frasvafflor/