Glasscoupe med päron och mintchoklad

Glasscoupe med päron och mintchoklad

60+ min
En glassdessert med extra allt. Egengjorda knapriga minchokladflarn som blandas med päronglass och toppas med grädde och krossade mintchokladkarameller.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glasscoupe-med-paron-och-mintchoklad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet.
  • Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min, låt svalna.
  • Rör glassen mjuk och klicka ner hälften i en skål, smula över flarnen.
  • Klicka på resten av glassen, täck med plastfolie och låt stå minst 1 tim i frysen.
  • Vispa grädden.
  • Ta ut skålen ur frysen, stjälp upp glassen på ett fat, klicka eller spritsa på grädden och strö över mintchoklad.
Klart!

Du kan förenkla receptet genom att köpa färdiga havreflarn och smula sönder och blanda med mortlade mintchokladkarameller.

Ingredienser

Päronglass
1 liter
Mintchokladflarn:
75 g
Havregryn
1 dl
Strösocker
1 dl
Mortlade mintchoklad, t ex Marianne
10
2 msk
Ljus sirap
2 msk
Bakpulver
¼ tsk
2 dl
Mortlade mintchoklad, t ex marianne
10