Glutenfri kladdkaka med dulce de leche
25 min
Frysbar
•
&format=webp)
Kladdkakan får extra smak av kolasås gjord på kondenserad mjölk och flingsalt. Två ingredienser som passar bra ihop med mörk choklad. Som extra bonus är kakan glutenfri.
Ingredienser
Ägg
|
3 |
---|---|
Farinsocker
|
1 dl |
Strösocker
|
1½ dl |
Glutenfria havregryn
|
2 dl |
Glutenfritt ströbröd
|
½ dl |
Kakao
|
5 msk |
200 g | |
Mörk choklad
|
50 g |
Karamelliserad mjölk, dulce de leche à 397g
|
½ burk |
Flingsalt
|
Gör så här
Receptet är skapat av Ellanore Rollvén och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.
Näringsvärden, per bit
Energi:
320 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 18 g |

