Glutenfri morotskaka
Brunch
Buffé
Efterrätt
Mellanmål
•
&format=webp)
Denna saftiga och maffiga morotskaka är bakad med mandelmjöl och smaksatt med kanel, ingefära och muskot. Glasyren är syrligt god med citronsmak.
Ingredienser
Morot
|
300 g |
---|---|
150 g | |
Ägg
|
5 |
Mörkt muscovadosocker
|
3 dl |
Vaniljpulver
|
½ tsk |
Mandelmjöl
|
8 dl |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Malen muskot
|
1 krm |
Bakpulver
|
1 tsk |
Valnötter
|
150 g |
Glasyr:
250 g | |
Florsocker
|
¾ dl |
Pressad citron
|
2 tsk |
Valnötter, till garnering
|
---|
Gör så här
Glasyr:
Det går lika bra att använda en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Näringsvärden, per bit
Energi:
375 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 21 g |

