Glutenfri smulpaj med krusbär och vanilj
30 min
Efterrätt
•

Vår glutenfria smulpaj innehåller mandel- och hasselnötsmjöl som dessutom bidrar till extra god smak på pajen. Fyll den med härliga krusbär eller andra goda bär.
Ingredienser
Smuldeg:
Mandelmjöl
|
¾ dl |
---|---|
Hasselnötsmjöl
|
¾ dl |
Boveteflingor
|
1½ dl |
Strösocker
|
2 msk |
100 g | |
Pumpakärnor
|
ev 2 msk |
Fyllning:
Krusbär
|
¾ liter |
---|---|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Strösocker
|
¾ dl |
Gör så här
Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.
Näringsvärden, per port/fyllning
Energi:
340 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 29 g |
Fett: | 22 g |

