Glutenfria kanelbullar

1 tim 30 min Mellanmål
Frysbar
Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar som blir riktigt saftiga och goda. Krämig fyllning med smör och kanel och deg kryddad med kardemumma. Utmärkta bullar när du vill bjuda på något glutenfritt. Dessutom är dessa glutenfria kanelbullar enkla att göra!

Ingredienser

5 dl
Jäst
50 g
150 g
Fiberhusk
2 msk
Strösocker
1½ dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Ägg
1
Salt
1 krm
Glutenfri mjölmix (750 g)
1½ liter

Fyllning:

150 g
Strösocker
3 msk
Malen kanel
2 msk

Garnering:

Uppvispat ägg
1
Pärlsocker

Gör så här

  • Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke. Dela smöret i mindre bitar.
  • Tillsätt mjölken och smöret till bunken. Rör tills jästen löst upp sig. Rör ner fiberhusk, socker, kardemumma, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet.
  • Arbeta degen blank och smidig, ca 5 min. Tillsätt resten av mjölet under knådningen. Låt jäsa övertäckt ca 60 min.
  • Rör ihop fyllningen i en liten skål.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
  • Lägg bullarna med snittytan uppåt i bullformar av papper. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!

Näringsvärden, per bulle

Energi:

156 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/glutenfria-kanelbullar/