Glutenfria scones
30 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
Blir man sconessugen så är dessa glutenfria scones snabbt bakade. Bara att blanda ihop och grädda i 10 minuter. Majsmjölet ger både fin smak och härlig färg till de glutenfria sconesen. Servera med färskost och sylt eller smör, ost och marmelad.

Carolina Soudah
Receptkreatör

Ingredienser
Glutenfri mjölmix
|
3 dl |
---|---|
Majsmjöl
|
1 dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Strösocker
|
2 tsk |
Salt
|
½ tsk |
50 g | |
2 dl |
Gör så här
Smaksätt gärna degen med ½ tsk nystött kardemumma eller 1 krm saffran. Att krydda med rivet skal av ½ citron, apelsin eller lime är också jättegott. Om du inte har filmjölk hemma går det lika bra med mjölk.
Näringsvärden, per styck
Energi:
137 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 21 g |
Fett: | 5 g |

