Gös med rödbetor

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Gös med rödbetor

Rödbetor och hel gös som sköter sig självt i ugnen. Ställ fram hela plåten på bordet.

Ingredienser

Urtagen och fjällad hel gös
1½ kg
Rödbetor
1½ kg
Hackad färsk dill
1½ dl
4 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Sås:

2 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skölj och torka fisken och lägg den i en långpanna.
  • Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i långpannan.
  • Skär 3–4 snitt i fiskryggen och lägg i hälften av dillen. Lägg resten inne i fisken.
  • Ringla smör-&rapsolja över fisk och rödbetor. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 30–40 min.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen.
  • Servera fisken med rödbetor, sås och bröd.
Klart!

Ta hjälp i fiskdisken med att fjälla fisken och ta ur den om du är osäker.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

590 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 46 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/gos-med-rodbetor/