Gratinerade havskräftor

30 min Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Gratinerade havskräftor

Lättlagad "imparätt". Servera med baguette, perfekt att suga upp det goda kryddsmöret med.

Ingredienser

Kokta havskräftor
8
125 g
Finhackad färsk basilika
½ dl
Finhackad färsk persilja
½ dl
Citron
rivet skal av ½
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 krm
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form.
  • Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek.
  • Bred smöret över kräftorna. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
Klart!

Råa kräftor kan tillagas på samma sätt. Sänk ugnsvärmen till 225° och öka tiden till ca 10 min.

https://www.arla.se/recept/gratinerade-havskraftor/