Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås

20 min Buffé Förrätt
Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås

Det stekta, örtiga smulet ger mycket smak och gott krisp till den gravade laxen. Hittar du inte panko går några dagsgamla brödkanter bra att smula och steka istället.

Ingredienser

Gravad lax
600 g
Färsk dill
1 kruka
Färsk basilika
1 kruka
Citron, rivet skal
1
25 g
Panko
1 dl

Krämig senapssås:

Gravlaxsås
1 dl
2 dl

Gör så här

  • Hacka hälften av örterna fint och blanda med citronskalet.
  • Smält smöret i en stekpanna och stek panko gyllenbrunt. Blanda ner de hackade örterna och låt svalna.
  • Rör ihop gravlaxsåsen och crème fraiche.
  • Lägg upp gravad lax på ett fat och strö över pankoblandningen.
  • Garnera med lite örter och servera med krämig senapssås.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/gravlax-med-citronbrodsmulor-och-kramig-senapssas/