Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter

45 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter

Gott som tillbehör eller hel rätt. Använd gärna så mycket som möjligt av broccolin, det sitter lika mycket smak i stjälken.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter

Ingredienser

Broccoli
500 g
150 g
Olivolja
2 msk
Rostade hasselnötter
50 g
Hackad färsk persilja
½ dl
Citron
rivet skal av 1
Japansk soja
3 msk
Olivolja
1 dl
Sesamfrön
2 msk

Gör så här

  • Dela broccolin i kvartar. Pensla med olivolja och lägg dem i en stekpanna av gjutjärn eller på en plåt.
  • Ställ pannan på grillen och grilla på hög värme ca 10 min.
  • Lägg på ostskivor och låt broccolin grilla klart på indirekt värme under lock, 5-7 min.
  • Hacka nötterna grovt och blanda med persilja och citronskal.
  • Blanda samman soja, olivolja och sesamfrö.
  • Ringla över dressingen och strö över nötterna vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

560 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 53 g
https://www.arla.se/recept/grillad-broccoli-med-blamogelost-och-rostade-hasselnotter/