Grillad grön sparris med solrosfröpesto och ostsabayonne
40 min
Förrätt
•
Alla grönsaker är bäst i säsong. Det är då de är godast, mest lättillgängliga och snällast för plånboken. Sparrissäsongen är fantastisk i Sverige, så passa på att äta dig mätt på sparris när de är i säsong. Här kommer de fram som bäst när de får gå hand i hand med örtpesto och krämig ostsabayonne. Våga byta ut och variera nötterna i peston, här är det utbytta mot rostade solrosfrön. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Ingredienser
|
Färsk grön sparris
|
16 |
|---|---|
| 50 g | |
|
Flingsalt
|
Solrosfröpesto:
|
Färsk dill
|
1 kruka |
|---|---|
|
Bladpersilja
|
50 g |
|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
|
Rapsolja
|
1 dl |
|
Rostade solrosfrön
|
½ dl |
|
Sherryvinäger
|
ca 1 tsk |
|
Salt
|
ca 1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Ostsabayonne:
| 200 g | |
| 100 g | |
|
Äggulor
|
3 |
|
Ägg
|
2 |
|
Saft av citron
|
½ dl |
|
Salt
|
Gör så här
Sparris:
Solrosfröpesto:
Ostsabayonne:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
908 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g |
| Protein: | 6,8 % | 15,1 g |
| Fett: | 91 % | 93,5 g |
| Kolhydrater: | 2,2 % | 4,9 g |